- Download Adobe Flash Player to view content -

Click here

Bemalingen

Bemalingen of droogzuigingen verlagen de grondwaterstand om grondwerk droog te kunnen uitvoeren voor o.a. bouwputten, rioleringen en nutsleidingen. Er zijn verschillende technieken om dit te bekomen: filterbemalingen, dieptebronnen, retourbemalingen, horizontale drains en wieken. Toepassingen zijn permanente bemalingen, grondwaterzuiveringsinstallaties en pompproeven.
Techniekfiche bemalingen

 

Referenties


ANTWERPEN (Liefkenshoekspoorverbinding)

Opdrachtgever: THV Locobouw
Techniek: dieptebronnen
Uitvoering: 2010-2012

Bemaling voor de aanleg van 16 km spoorwegverbinding van linker- naar rechteroever van de Schelde. Beveiliging door GSM-alarm met datalogging.


BRUGGE (Residentie Forum 2)

Opdrachtgever: Sabijac bouwteam - Groep Jacxsens
Techniek: dieptebronnen
Aantal bronnen: 5
Uitvoering: 2009

Sondegestuurde spanningsbemaling in het historische stadscentrum van Brugge. Combibronnen aan de binnenzijde van de bouwput. Afdichting van de bronnen door middel van sleeves in de algemene vloerplaat.  Sondesturing voor gecontroleerde graduele grondwaterverlaging en later terug verhoging in functie van de vorderingen van de bouwkundige werkzaamheden. Beveiliging door GSM-alarm.


MIJDRECHT

Opdrachtgever: Vaessen AB BV
Techniek: retourbemaling
Uitvoering: 2008-2009
Projectfiche
Spanningsbemaling.
15 ontrekkingsputten en 45 retourputten. 1.300 m gelaste PE leiding met diameter 280 mm.

KNOKKE-HEIST (Residentie Zeebergen)

Opdrachtgever: Olste NV / Coburo bvba
Techniek: dieptebronnen + retourbemaling
Aantal bronnen: 6
Aantal retourbronnen: 20
Uitvoering: 2008

Bemaling met dieptebronnen aan de binnenzijde van de bouwput binnen volledig omsloten palenwand. Retourbronnen op het strand met gecontroleerde grondwaterverlaging en graduele verhoging in functie van de vorderingen van de bouwkundige werkzaamheden. Beveiliging door noodstroomaggregaat en met GSM-alarm.


MALLE (Uitbreiding AZ Sint-Jozef)

Opdrachtgever: E.Dillen NV
Techniek: dieptebronnen + retourbemaling
Aantal bronnen: 11
Aantal retourbronnen:
Uitvoering: 2008

Bouwputbemaling met 11 dieptebronnen gecombineerd met retourbemaling Met een opstartdebiet > 500 m³/u. Gespiegellaste HDPE-leidingen diameter 280 mm en 400 mm. Beveiliging door GSM-telefoonalarm met datalogging

 


NIEUWPOORT (Residentie Asteria)

Opdrachtgever: Van Laere NV
Techniek: dieptebronnen + retourbemaling
Aantal bronnen: 8
Aantal retourbronnen: 20
Uitvoering: 2006

Bouwputbemaling met dieptebronnen in combinatie met retourbemaling op het strand. 8 dieptebronnen aan de binnenzijde van de bouwput binnen volledig omsloten palenwand. 20 retourbronnen op het strand t.b.v. de reinfiltratie van het opgepompte grondwater. 600 m HDPE aanvoerleiding afgewerkt onder strandniveau.


 
IMAXX smart websolutions